Egengjord müsli

Det tog lång tid innan jag ens provade att göra egen müsli. Jag tänkte att det var meckigt & har därför låtit bli. Dumt tänkt! Inte svårt det minsta & dessutom riktigt nyttigt! Jag blandade en massa olika recept & tog det jag kände skulle smaka gott ihop. Det blev alltså en alldeles egen müsli. Russin utelämnar jag ibland. När det finns andra nyttiga nötter hemma, såsom exempelvis cashew- eller valnötter, hackar jag ned det också. Om man vill dra ner på vaniljpulvret, så dra ner på saltet med. Har testat, det blir inget gott med saltsmakad müsli... //Vickan
 
 
 
Vickans rostade müsli
 
1 dl hackade hasselnötter & mandel
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin (gärna blandat med gula & mörka)
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser (utom russinen) i en bunke & sprid sedan ut det i en långpanna. Sätt långpannan mitt i ugnen & rosta i ca 12-15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Ta ut plåten & blanda ner russinen i müslin. Låt svalna & förvara den sedan i en burk med lock. Ibland utesluter jag vaniljpulver & salt helt. 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: