Endorfinhög & lycklig

Måndagar tränar vi på varsitt håll. En av veckans höjdpunkter för mig är passet IW intervall 70. Det är en fantastisk ledare, grymt bra musik & ett ofantligt jobbigt pass. En kombo som ger lycka i kubik & endorfinerna sprutar efteråt. IW står för Indoor Walking, intervallerna i passet är mellan 1 - 4 minuter långa & passet håller på i 70 minuter. Har ni inte testat IW så kan jag varmt rekommendera det! Jag var skeptisk först, då jag känner sådär inför spinning. Man behöver ge IW några gånger för att hitta balans & teknik på crosstrainern (eller "walkern"). Men nu när jag har tränat det ett tag & känner att jag kan höja belastningen mer & mer, så känns det fantastiskt härligt. IW är en otroligt skonsam träningsform, då redskapet delvis avlastar kroppens tyngd. Huvudsyftet med IW är kondition, men man tränar även bålstabilitet vilket ger bra hållning & balans. Naturligtvis blir det även lite styrka för ben samt armar & skuldror.
 
Viktigt att tänka på när man ska testa IW: ha gärna joggingskor på dig & skorna ska vara löst knutna (lätt att få kramp i fötterna annars), ha med en handduk för att torka svett & en vattenflaska - det behövs! Tänk på att ha sänkta axlar, spänna magen & trycka fram höften. Ge inte upp efter första gången om du inte tycker att det är kul eller om det är svårt att hitta flowet! Jag tyckte sådär efter både första & andra passet - nu älskar jag det!
//Vickan
 
 
 
Jag var den enda (!) som inte hade svarta tights på mig på passet idag... Älskar dessa leopardmönstrade rosa Adidas tights! Träningen blir så mycket gladare av färg!
 
 
 
 
 

Kommentera här: