Lördagsgott - Kladdpepparkaka

Jag har provat endel olika recept på nyttigare alternativ till fikabröd och detta är min absoluta favoritkaka hittills. Så underbart god och passar perfekt nu till adventsfikat. Går att göra riktigt kladdig eller lite mer som sockerkaka, beroende på hur länge du har den i ugnen. //Lina
 
 
 
Kladdpepparkaka
 
4 dl cashewnötter
12 urkärnade daddlar
3 -4 tsk pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjölk
 
Mixa nötter, daddlar och pepparkakskryddor i en matberedare. Jag har dock ingen matberedare och mixade i min hackare som tillhör stavmixern, men tog då hälften åt gången och det funkade utmärkt. Blanda sedan i övriga ingredienser och mixa ordentligt, jag använde stavmixern. Häll smeten i en springform som du smort med kokosolja. In i ugnen på 175 grader mellan 20-30  minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Ställ in i kylen direkt. Kan ätas som den är, men även väldigt gott med uppvispad vaniljkesella och färska bär till. Njut!
 

Kommentera här: