Fröfrallor med havregryn

Jag hittade ett recept på fröfrallor på nätet som lät gott. Jag använde det som grund och ändrade lite så det skulle passa vad jag gillar. De blev jättegoda och hur enkla som helst att göra, precis som jag vill ha det. Man kan äta dem som de är eller med pålägg. Perfekt alternativ istället för en bulle till kaffet. De här kommer jag göra många gånger kan jag lova. //Lina
 
 
 
Fröfrallor (ca 10 stycken)
 
4 ägg
1 dl mandelmjölk (osötad)
4 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
2 dl hackade mandlar
8-10 stycken torkade aprikoser
En nypa salt
 
Klipp aprikoserna i små bitar och lägg i en bunke. Häll i övriga ingredienser och rör om ordentligt. Mandlarna hackade jag hastigt i matberedaren, jag valde lite grövre bitar inte finhackat. Forma till bollar och lägg på en plåt, platta till dom lite. Det blir en ganska kladdig smet. In i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter. Njut!
 
 
 
 

På väg in i ugnen.
 
 
 
 
 

Cirkelpass 150429

Idag körde vi ett cirkelpass igen, oväntat ;-). Det är så himla kul att träna konditionen på det sättet. Känslan av att knappt orka de 10 sista sekunderna i en övning, men ändå fixa det är fantastisk. Endorfiner sprutar åt alla håll & kanter efter en genomförd cirkel. Eftersom vi vet att cirkeln sammanlagt tar dryga 33 minuter är det lagom att lägga in några Tabataintervaller eller supersets på slutet, då vi brukar träna ca 1,5 timme timma tillsammans. Då inklusive uppvärmning & stretch (läs babbel). Dagens cirkel blev riktigt pulshöjande. Vi körde följande övningar:
 
• Burpee med hopp & vändning över skivstång
Grodan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en lite annorlunda variant på burpees idag. Istället för att hoppa i sidled som vi visat tidigare, hoppade vi rakt fram & vände oss om i en burpee. Alltid kul att prova lite nytt :-). Nedan visar vi en film med den nya burpeen.
 
 
 

Magövning med skivstång

Nyligen testade vi en ny magövning. Du behöver en skivstång eller liknande. Hemma funkar det med till exempel ett paraply eller en stav. Ligg ned på rygg & ha skivstången på raka armar framför dig. För sedan benen upp mot skivstången & sedan tillbaka till ett par centimeter från golvet. Det är viktigt att spänna bålen & dra in naveln mot ryggraden när du för benen nedåt. För att även få med de sneda bukmusklerna kan övningen varieras med att föra benen snett åt sidan mot respektive hand. 
 
 
 
 Nedan visar Lina några repetitioner av både raka & sneda.