Ben- & rumpträning 150531

Nu går maj månad mot sitt slut & sommaren är på intågande, även om inte vädret riktigt har förstått det ;-). Vi avslutade maj på bästa sätt med lite träning. Efter fredagens totala axelmos, så fick sig ben & rumpa en rejäl genomkörare idag. I cirkelpasset blandade vi upp övningar för nedre delen av kroppen med lite magövningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här var dagens cirkel: 
Boxjumps
Toes to ball
Sprint utfall med indianhopp
Burpees med marklyft
Squathopp med criss cross 
Situps med viktplatta
 
Burpees med marklyft var första gången vi hade med. En bra pulshöjande övning. Vi använde oss av en sandsäck till själva marklyftet. Tänk på att hålla ryggen rak när du lyfter upp säcken. Nedan visar vi en film på den övningen. Vi avslutade med några supersets idag också, men den här gången med fokus på nedre delen av kroppen. 
 
 
 

Peanut butter fudge

Det här är en perfekt godbit att ha i frysen och ta fram till helgfikat. Supergod jordnötsfudge med valnötter som bas. Bara att mixa ihop och ställa in i frysen. Hur smidigt som helst. //Lina
 
 
 
Peanut butter fudge
 
200 g valnötter
10 dadlar 
1 msk jordnötssmör
0,5 dl kokosflingor
1 msk kokosolja
1 tsk honung
1 nypa salt
 
Börja med att mixa valnötterna fint. Tillsätt dadlarna och mixa tills det går ihop. Häll sedan i resten av ingredienserna och mixa ihop allt. Bred ut i en form med bakplåtspapper som du sedan viker över och trycker ut smeten. Sätt in i frysen ett par timmar. Ta sedan fram och skär i önskade bitar. Resterna förvaras i frysen. Njut!
 
 
 
 
 

Cirkelpass 150529

Idag blev det äntligen gemensam träning igen. Dagens pass hade fokus på axlar. Vi inledde med ett cirkelpass för att få med lite konditionsträning. Avslutningsvis körde vi två supersets med enbart fokus på axlar. I superseten använde vi lite lättare vikter, men fler repetitioner för att verkligen få det att bränna i axlarna & det gjorde det verkligen...
 
 
 
 
 
Den här cirkeln körde vi idag:
Axellyft med sidsteg
Springplanka
Sving mellan kettlebells
Butterfly situps
Armhävning med upphopp på bräda
Hopprep
 
 
 
 
 
Vi avslutade dagens träning med ett superset med två övningar som kallas Halo & Reversed Pec Dec. I den första övning snurrar du en viktplatta runt huvudet. Vi körde 10 varv åt varje håll. I den övningen tränar du hela axeln samt rörligheten. I Reversed Pec Dec ligger fokus på baksidan av axeln. I den körde vi 20 repetitioner. Attans vad det brände i axlarna idag. Så galet skönt efteråt!