Filthy Fifty

Vi har sett på flera av de instagramkonton vi följer, att många kör Filthy Fifty. Det gjorde att vi blev sugna att prova. Trots att vi inte är så vana crossfitutövare, så hade vi skaplig koll på övningarna. Vi gick dock igenom dem lite innan samt läste på ordentligt för ett korrekt utförande tekniskt. Filthy Fifty innebär att du kör 50 repetitioner av 10 övningar på tid. Då vi inte kört Knees to elbows tidigare fick vi tips av en crossfittjej på gymmet idag, att byta ut den till att köra hängande benuppdrag (se bild på Lina). Vi körde även liggande rygglyft med armrörelse istället för Back extensions i maskin (detta för att vi skulle kunna hålla oss på en begränsad yta & inte behöva springa ut i stora gymmet). Det bytet gjorde att axlarna var ordentligt möra inför Wall ball shots. Man ska köra övningarna nedan i den ordning de står. Enligt den crossfittjejen vi pratade med, är tanken med Filthy Fifty att man ska köra övningarna med de vikter/höjder som det är tänkt & försöka hålla ett högt tempo. Tempot är viktigare än att lasta på extra vikt, vilket inte är meningen.
 
 
 
 
Filthy Fifty

50 Box jumps (60/45 cm)

50 Jumping pull up

50 Kettlebell swings (16/12 kg)

50 Walking lunge

50 Knees to elbows (vi körde hängande benuppdrag)

50 Push press (20/15 kg)

50 Back extensions (vi körde rygglyft med armrörelse)

50 Wall ball shots (9/6kg)

50 Burpees

50 Double unders (alternativt 150 enkelhopp)

 

Förklaring av övningarna: Box jumps, Jumping pull up (se bild nedan), Kettlebell swing, Walking lunge är djupa utfallssteg samtidigt som man går framåt, Hängande benuppdrag - häng rak i kroppen & lyft båda benen samtidigt kuperat upp mot magen (se bild nedan), Push press (se bildkollage nedan), Rygglyft med armrörelse, Wall ball shots, Burpee samt Double unders är dubbelhopp med hopprep. 

 

 
Lina gör Jumping pull ups.
 
 
 
Vickan gör Kettlebell swing med 12 kg.
 
 
 
Lina gör hängande benuppdrag (istället för Knees to elbows).
 
 
 
Lina gör Push press med 15 kg.
 
 
 
Vickan gör rygglyft med armrörelse (istället för Back extensions).
 
 
 
Vickan gör Wall ball shots med 6 kg.
 
 
 
Spegelgroupie - vi är galet nöjda med dagens pass! ;-)

Alltså allvarligt... Detta var bland det "värsta" vi gjort i träningssammanhang. Efteråt var vi helt slut. Båda är sjukt nöjda med tiderna, eftersom vi inte hade en aning om hur lång tid det skulle ta. Under 30 minuter kändes svårt innan. Vi höll båda ett bra tempo genom övningarna. Det jobbigaste var faktiskt inte att musklerna blev trötta, utan att det knappt gick att andas emellanåt. Det känns inte som vi kör om det här den närmaste tiden. Men, vi kommer definitivt att göra om det igen. Ska bara andas lite först... ;-)

 

 
Våra tider! Lina klarade det på fascinerande 21:54! Nästa gång blir det att klara under 20... Vickan klarade det på 28:34 - vilket var stor lycka då 30 minuter var drömmålet & 40 minuter var det trovärdiga målet... Vickans mål får väl bli 25 minuter nästa gång. Fast vi väntar ett tag tills vi testar igen...
 
1 Linda:

skriven

Crossfit är ju bara helt underbart!!
Asjobbigt men super kul.
Ska nog ge mig på detta någon dag.

Svar: Ja, testa Linda!! Otroligt jobbigt under tiden - men efteråt fantastiskt jättehärligt. Träningsvärken sitter i några dagar... ;-) //Vickan
Lina & Vickan

Kommentera här: