Kladdpepparkaka

Imorgon är det redan första advent, hjälp vad tiden går fort. Idag tänkte jag tipsa om en supersmarrig kladdkaka som passar perfekt till adventsfikat. Jag bjöd på den på min födelsedag förra helgen och den blev väldigt uppskattad. Den innehåller inget mjöl eller vitt socker samt är superenkel att göra, precis som jag vill ha det :). Jag har ännu ingen matberedare, så jag gjorde min smet med hackaren till stavmixern, varvat med bara stavmixern. Det funkar, men man får jobba lite extra. Klart enklast är det att göra smeten i en matberedare. //Lina
 
 

 
 
Kladdpepparkaka
4 dl cashewnötter 
12 urkärnade dadlar
4 tsk pepparkakskrydda 
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mjölk (jag tog havremjölk, men det funkar med vilken mjölk som helst)
 
Mixa nötterna, dadlarna och pepparkakskrydda. Häll i äggen och mixa igen. Häll i resten av ingredienserna och mixa noga. Häll upp i springform som du har smörat med kokosolja. In i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Njut!
 
 
 
 Alltså, smeten är ljuvlig!
 


Skjuts in i ugnen.
 

 
 Färdig! 
 
 

Jag serverade med kokosgrädde och bär, men den är lika god att äta som den är. Resterna blev mellis till jobbet i veckan.
 

Kommentera här: