Ett riktigt lyckat löparkonvent

Igår var jag & min löparkompis Kicki på Runacademy's första löparkonvent i Stockholm! Veckorna innan har jag legat helt däckad i influensa & regnet har smattrat mycket mot fönsterrutorna. Men igår sken solen upp & himlen blev blå. Jag är fortfarande tagen av mina två sjukdomsveckor & detta blev första (tre första!) träningspasset efter influensan. Jag bytte bort några praktiska pass till teoripass för att ta det lite extra lugnt. Det tog emot att göra detta byte, då jag älskar den praktiska träningen. Men utifrån mina förutsättningar denna dag, så var det inget alternativ. Jag ska ju leva & må bra efter löparkonventet också... Det visade sig att de två teoripassen jag valde var grymt bra & jag lärde mig en hel del nytt & fick en massa nya tips. Så i efterhand är jag riktigt riktigt nöjd med mitt byte. Kicki var dock på två praktiska pass, när jag var på teori. Hon var på yoga på löpare samt spänstträning för löpare. //Vickan
 
 
 
På förmiddagen var det två pass & efter lunch tre pass. Min dag såg ut så här:
• Löpskolning & löpteknik - praktiskt pass utomhus med Petra Kindlund (grundare av Runacademy).
• Kost för hälsa & prestation - teoretiskt pass inomhus med Petra Kindlund & Emanuel Widmark (Etixx).
• Lunch
• Springa smärtfri - teoretisk pass inomhus med Tobias Ydén (Access rehab).
• Styrka för löpare - praktiskt pass utomhus med Therese Forsberg.
• Fyspass med både styrka & löpning - praktiskt pass utomhus med Johanna Bäcklund.
 
 
 
Nedan: Löpskolning & löpteknik. Endel saker som jag redan visste, men även en del nya. Vi fick tips på bra övningar för att fortsätta jobba med löpteknik!
 
 


 
 
 
 
 
Teoripassen med Petra, Emanuel & Tobias. 
 
 
 
Styrka för löpare, framför allt benstyrka & core. Plankan, burpees, upphopp... Mycket av den styrketräning Lina & jag tränar är övningar som är bra för löpare. Det kändes bra att redan vara på rätt spår styrkemässigt!
 
 


 
TACK Runacademy för en fantastisk dag! Lärorik, kul, välplanerad, energigivande, boostande, glädjefylld & inspirerande! 
 

Kommentera här: