Benpass med massor av benböj

Det här benpasset startade vi med massor av benböj. Vi körde en pyramid med 2x10 repetitioner med 3 olika viktnivåer. Då vi inte kört det här upplägget tidigare, var det lite svårt att veta vilka vikter vi skulle ta. Men vi tog 37,5/40/42,5 kilo. Så först hela vägen upp till 42,5 kilo & sedan ned till 37,5 igen. Sammanlagt blir det 100 benböj. Det var lite svårt att välja vikter men vi tycker det är bättre att ta lite lägre vikter och kunna gå djupare i böjen. Vilka vikter man tar är ju väldigt infividuellt, men vi valde att skriva ut vad vi tog bara för att få någon sorts referenspunkt. Efter alla dessa knäböj körde vi 2 supersets & avslutade med 50 steg utfallsgång med viktplatta på raka armar.
 
 


 
De här superseten körde vi:
Benböj med paus på bänk 10 repetitioner & raka marklyft med kettlebell 15 repetitioner. 3 varv.
 
 

Sedan blev det framsida & baksida lår. 15 repetitioner på varje maskin. 3 varv.
 
 

Vi avslutade med 50 utfallssteg med viktplatta på raka armar. Det bakre knät ska nudda golvet & det främre knät ska inte gå utanför tåspetsen.
 
 

Ett roligt upplägg där vi fick till många knäböj utan att det kändes enformigt & chans att fila på tekniken. Det är mycket bra att filma eller ta kort på sig själv ibland. Jag (Lina) såg att jag måste fokusera på att hålla upp bröstet mer vid tyngre vikter. Jag (Vickan) såg att jag måste ta längre steg i utfallsgången, för att inte knät ska hamna utanför tåspetsen. Ibland är det svårt att "känna hur det ser ut". Speglar eller att filma är verkligen inte fy skam. Perfekt att ta med sig till nästa pass & öva, öva öva. 
 

Kommentera här: