Chiapudding med hallon och lakrits

Alltså detta lakritspulver är ju fantastiskt.  Det ger en härlig smak av lite salt lakrits, ljuvligt. Jag är inte stormförtjust i chiapudding men vissa varianter är riktigt goda. Jag vill ha mycket smak i mina, gärna vätskan mixad med bär. Jag har nu testat lakritspulver i chiapudding vilket var en hit. Vätskan mixade jag med hallon för kombinationen hallon och lakrits tycker jag är svårslagen. Den här chiapuddingen blev jättesmarrig och funkar perfekt till mellis eller till och med som efterrätt. //Lina
 
 
 
Chiapudding med hallon och lakrits (1-2 portioner)
 
Ca 1,5 dl kokosmjölk (jag tog en liten burk som innehöll 165 ml)
1 dl frysta hallon
2 msk chiafrön
0,5 tsk lakritspulver 
ev lite sötning med honung eller agavesirap men det hoppade jag över
 
Mixa kokosmjölk och hallon till en krämig massa. Rör i chiafrön och lakritspulver. Häll upp i ett glas. Täck över med lite folie. In i kylen i minst 2 timmar. Njut! Jag tycker att detta recept blir lagom för 2. Jag gjorde bara en men orkade inte äta upp allt, det blev för mastigt. Jag använde kokosmjölk på burk men det funkar nog lika bra med sån på tetra som är lite tunnare. Då behöver man dock kanske ha i en extra matsked chiafrön.
 
 

Innan kylen.
 
 
 
Täckt med lite aluminiumfolie.



Krämig och god.
 

 

 

Kommentera här: