Kokosbollar

Jag har testat massor med olika varianter på rawfood bollar men jag måste nog säga att de här är nog mina nya favoriter. Så enkla att göra och smakar väldigt likt vanliga chokladbollar.  De funkade perfekt att göra med stavmixern också vilket gör det extra smidigt. Jag kallar dem för kokosbollar då de innehåller väldigt mycket kokos :).
 


Kokosbollar (16-18 stycken)
10 urkärnade dadlar
3 dl havregryn
1dl kokosmjölk, en krämig variant alternativt kokosgrädde
1 msk kallt kaffe 
0,5 tsk vaniljpulver 
0,5 dl kakao 
0,5 dl kokosflingor 
En nypa salt
Kokosflingor att rulla bollarna i
 
Mixa samman samtliga ingredienser. Forma till bollar och rulla i kokos. Njut!
 
 


Alltså smeten var väldigt svår att motstå :)




Rulla i kokosflingor 

 




 
1 Ylva:

skriven

Ersätt kokosmjölken med 2 msk virgin kokosolja och använd raw kakao. Dra ner mängden havregryn till 1/2 dl så får du tryfflar. Tillsätt någon matsked frysta blåbär så blir det äääännu godare. : )

Kommentera här: