Havrekakor

Inför helgen blev jag sugen på att göra småkakor. Jag bestämde mig för att ha havregryn som bas och sedan hade jag bara i lite smått och gott. Det blev en lite mjukare variant på småkaka men väldigt god tycker jag. //Lina
 
 

Havrekakor (cirka 6-7 stycken)
 
2 dl havregryn (jag tog en blandning av råg och havre)
5 urkärnade dadlar
1 rågad tsk kokosolja
1 msk vatten
Kanel efter smak
Vaniljpulver efter smak 
 
Mixa ihop samtliga ingredienser och forma till små bollar som du trycker ut på plåten. In i ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter. Förvara i kylen en stund så de "sätter" sig. Perfekta till kaffet! Nästa gång ska jag nog prova med torkade blåbär eller tranbär i. 
 
Jag använde en gaffel när jag formade till kakorna för att få lite mönster.
 
 
 
 
 



1 Isabella Stål:

skriven

Det lät gott och enkelt! Bra tips!

Svar: Superenkla! Man kan ju ha det här receptet som bas och ha i lite vad man tycker om :). //Lina
Lina & Vickan

2 I run for Chocolate:

skriven

Det måste jag prova!
Tack för att du delar med dig!

Svar: Bara roligt att få dela med sig :). //Lina
Lina & Vickan

Kommentera här: